THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, December 27, 2011

RESUME.. hmm..

Sementara tunggu result ni, macam-macam idea muncul tuk isi masa lapang.. Klau x masa akan dibazirkan macamtu je..
teringt lak satu mesej dari sahabat
'Adalah dikira sebagai tanda berpalingnya Allah drp seorg hamba ialah apabila ia selalu mengerjakan perkara yg x berfaedah. Dan seandainya ada satu shj saat drpd umurnya tlh digunakan pd perkara yg bkn tujuan hidupnya(ibadah), maka layaklah bahawa akn pnjg penyesalannya pd hari kiamat..'
-Imam al-Ghazali-
jadi, terpanggillah utk share satu ilmu yg didapati waktu 'tsangkut' kat SMK Tmn Melawati smntara menunggu kemasukan ke KISAS utk amik STAM.. walaupun waktu tu terpaksa blajar subjek sains(STPM) tp byk gak ilmu yg dpt dimanfaatkan..
smoga bermanfaat...


------------------------------------------------------------------------------------------
NAMA



CONTACT INFO

ADDRESS
TEL NO
EMAIL

PERSONAL PARTICULAR
AGE
DOB
NATIONALITY
GENDER
STATUS
RACE
RELIGION
IC NO
RESIDENCE

EDUCATIONAL BACKGROUND

EDU. LEVEL
FIELD OF STUDY

CURRICULAR BACKGROUND

CLUB INVOLVEMENT /POSITION/LEVEL
-
-

PRACTICAL TRAINING HISTORY

COMPANY NAME
POSITION TITLE

COMPUTER SKILL

technical
software programming dll

LANGUAGES

SPOKEN
WRITTEN

HOBBY & INTEREST


REFERENCE


.......................................................................................................................

Bittaufiq wannajah..
smoga harimu bermanfaat..

Saturday, December 24, 2011

Allah rugi ke??

seringkali kita berdalih utk buat kerja2 yg baik..
atau seringkali kita marah bile kite je yg kne buat sesuatu kerja..
sdgkn org lain duk melenggang je..
tapi, kite sedar x..??
sebenarnya sekeliling kita ade Allah yg mmrhti perbuatan kita..
even ade malaikat yg sntiasa catat amalan kita..
xkira buruk ataupun baik..
klau kita buat sesuatu kerja, kita dpt pahala.. tambah pulak klau buat dgn ikhlas msti lg Allah sayang.. btul x??
Klau kita x buat, kita x dpt pape.. dosa pn x dpt..
tp, kita la yg rugi.. Allah bg peluang nk buat baik + nk tambah pahala kita yg xnk..
cube kita perhatikan..
kalau kita x buat apa yg Allah suruh (especially kerja2 dakwah),
adakah Allah rugi..??
Ibarat seorang employee yg xnk buat kerja company dgn bsungguh2,
agak2 sbg seorg employer, apa dia nk buat..??
layan je la anak buah mcm ni.. asal dia buat kerja(yg wajib tu) sudah..
klau dah teruk sgt, buang je.. ganti dgn org lain.. lagi senang..
Macam tu jugak dgn Allah, klau kita xnk sebarkan Islam dgn bersungguh2, atau xnak buat kerja2 dakwah.......
takut2 nanti, Allah tukar kita dgn kaum yg lain. Nak ke kita..??
Persoalannya di sini, Allah yang rugi atau KITA!!